2021

Åsiktsplattform:

 • Invandring är bra för Sverige men invandrarna har ingen rätt att försöka förändra vare sig kultur eller samhälle och inte heller att förvänta sig någn form av särbehandling. Om man flyttar till en ny kultur så måste man anpassa sig till denna kultur.
 • Alla är lika inför lagen och det finns inga förmildrande omständigheter.
 • Det ska vara olagligt att skicka ekonomiska bidrag erhållna i Sverige ut ur landet.
 • Samma ekonomiska garantier ska gälla för studenter, pensionärer, utförsäkrade och accepterade invandrare.
 • Sverige har i första hand ansvar för sin egen miljö och sina egna medborgare.
 • Det finns inga förmildrande omständigheter för korruption, förljugenhet, skadegörelse, misshandel, våldtäckt och pedofili.
 • Att skydda sig själv och sin familj mot yttre våld är allas rättighet.
 • Att bedriva skräckpropaganda baserad på förljugen statistik ska vara olagligt och straffbart.
 • Sverige är en suverän stat med rätt till självbestämmande och inte en lydstat under EU, FN eller WHO.
 • Minoriteter ska man ta hänsyn till men de har inte rätt att bestämma över majoriteter.
 • Gör det enkelt att starta och driva ”hobbyföretag” enligt kontinental modell.
 • Lokala trafikregler ska baseras på lokal olycks-, och insidentstatistik.
 • Hela Sverige ska fungera och förhållanden i storstäder ska inte påverka regler i glesbygd.
 • Ökat kommunalt självstyre. Regler som bara påverkar lokala förhållanden ska fattas av demokratiskt tillsatta lokala representanter och bara regler som påverkar hela landet ska fattas av demokratiskt tillsatta nationella representanter.

Personlig erfarenhetsbakgrund:

 • Född 1959 och har bott över halva mitt liv i Stockholm
 • Har svensk grundskola, amerikansk highschoolexamen och två svenska högskoleutbildningar (17 år på skolbänken)
 • Varit anställd i 9 år
 • Har 2st vuxna barn
 • Bott 16 år på hästgård i Småland
 • Ledde ”striden” för att få oskodda hästar accepterade av etablisemanget.
  (Sveriga vann i år lagguld på OS i hästhoppning med 2 av 3 hästar barfota. Peder Fredricson har i år vunnit OS silver och EM guld på barfotahästar vars hovar sköts av en av mina elevers elev.)
 • Gjort flertalet föreläsningsturnéer i Sverige, England, USA och Kanada
 • Bott 5 år i Tjeckien
 • Drivit egna svenska företag i 45 år
 • Drivit eget Amerikanskt företag i 14 år
 • Drivit eget Tjeckiskt företag i 4 år
 • Är gift med en Tjeckisk kvinna som har haft svenskt permanent uppehållstillstånd i över 20 år. 
 • Trots att jag har stått väldigt mycket i rampljuset så trivs jag mycket bra som ”lagspelare”.

Drivkraft:

När min dotter red sin häst frisk i hovana på 3 månader trots att vår välutbildade hovslagare hade sagt att han inte kunde göra någonting för hästens dåliga hovar greps jag av ett oemotståndligt begär att förstå hur detta kunde gå till. Jag sökte information och kunskap vilket ledde till att jag åkte till USA för att lära mig av mästaren. När jag hade lärt mig vad som gick från honom åkte jag till var och en av hans 5 tidigare lärjungar för att lära mig även från deras erfarenheter. När jag åkte hem kände jag att jag hade fått en fantastisk grund men att det fortfarande var någonting som saknades i grundforskningen. Samtliga dessa 6 mästare saknade grundläggande kunskaper inom fysik och försökte därför bryta mot naturlagarna utan att förstå det. När jag kom hem satte jag mina kunskaper på test på mina egna 6st hästar men jag hade inga planer på att bli rik och berömd eller ens jobba med andras hästars hovar. Det dröjde dock inte länge innan en gammal granntant ringde och bad mig hjälpa hennes sjuka islandshäst, men jag avböjde och sa att jag inte ville ta ansvaret att jobba på andras hästar. Ytterligare några dagar senare ringde samma gamla tant igen och grät i telefonen för att hennes älskade islandshäst led och hon kunde inte hitta någon som kunde hjälpa den. Naturligtvis åkte jag och hjälpte hästen för jag visste ju vad som behövde göras.

Tre veckor senare ringde den gamla tanten igen och sa att hon hade problem men nu med sina hästgrannar som inte förstod hur detta ”trolleri” hade gått till då den tidigare alvarligt sjuka hästen nu sprang glad i hagen. Den gamla tanten bad mig komma hem till henne och berätta mina hemligheter för hennes grannar. Det kom 17st, och när kvällen var slut hade jag 17st nya kunder. Därefter gick lavinen inte att stoppa. Hästägare började prata med varandra och telefonen började ringa. Snart var jag mer än heltidsupptagen av att åka runt och rehabilitera sjuka hästhovar. Efterfrågan på mina tjänster blev så stor att jag bestämde mig för att börja utbilda alla som ville lära sig. Jag köpte en 13 meter lång stadsbuss som jag inredde till klassrum och turnerade hela Sverige under flera år. På helgerna höll jag föreläsningar och kurser och i veckorna rehabiliterade jag hovar. Att veckorna bara hade 7 dagar och dagarna bara hade 24 timmar missade jag helt. Känslan av att kunna göra goda hjärningar drev mig framåt. Utbildningsarbetet ledde till att jag sågade sönder och plockade isär fler kadaverhovar än någon annan tidigare hade gjort någon stans i världen. Jag lärde mig att se och förstå skillnade på utseende och funktion mellan friska och sjuka hovar och förstod därigenom varför hela den traditionella hovvården totalt har missförstått hur friska hovar egentligen fungerar. Denna kunskap gjorde att jag utan större problem kunde rehabilitera hovsjukdommar och problem som traditionellt ansågs obotliga. Detta gjorde mig till svenska hästbraschens absolut mest hatade människa eftersom veterinärer och traditionella hovslagare kände sig hotade av att jag regelmässigt lyckades med vad de var övertygade om var omöjligt. Att vara hatad och förtalad av etablisemanget berörde mig inte särskilt mycket eftersom jag var älskad av hästarna, mycket omtyckt av deras ägare och helt övertygad om att jag hade och gjorde rätt. Att jag redan år 2010 år publiserade oemotsägbara filmbevis på att hela hovvårdstraditionen är baserad på ovetenskaplig och helt felaktig grund utan att mer än en mindre del av etblisemanget fortfarande har förstått vad detta egentligen betyder spelar mindre roll nu när mitt arbete har lett fram till att svenska barfota-hästar har vunnit både guld och silver på OS och guld på EM i år.

Jag är nöjd med denna fas och vill gå vidare till nya utmaningar. Nästa mål skulle gärna kunna vara att hjälpa SD bli så stora att de odemokratiska gammel-partierna tvingas att lyssna till vad befolkningen tycker.

Om SD vill ha en rikspolitisk represent som är seriös, tål en granskning och har mycket stor livserfaren så är jag tillgänglig. Jag är van att föreläsa och att diskutera med veterinärer som använder alla medel för att bevisa att deras traditionella ”kunskaper” är rätt och riktiga trots att de bryter mot naturlagarna.